Новини

Новини

У Львові гутрові ціни на продукти в переддень Пасхи - стабільні

У Львові гутрові ціни на продукти в переддень Пасхи - стабільні

image.tsn.ua

У Львові гутрові ціни на продукти в переддень Пасхи - стабільні

П'ятниця, 13 квітня 2012, 13:00

У Львові перед Великодніми святами не спостерігається значного підняття гуртових цін на м’ясну, бакалійну та інші групи товарів – повідомила в коментарі «Варіантам» керівник групи інформаційно-аналітичних досліджень та роботи з клієнтами відділу маркетингу одного з найбільших гуртових ринків Львівщини Олександра Потьомкіна.

За її словами, наплив покупців зріс у зв’язку з передсвятковим періодом. «Сьогодні попит на основну продукцію: борошно, цукор та крупи - не змінився, як і ціни. Збільшилась кількість покупців м’ясних виробів, та ціни на ці групи товарів також стабільні. Подекуди навіть є певний спад, оскільки підприємці беруть участь в передсвяткових ярмарках», - пояснила Олександра Потьомкіна.

Вона зазначила, що після Великодніх свят подешевшає рання городина. «Зараз можна спостерігати незначне подорожчання плодоовочевої групи товарів  - на кілька копійок, але 20-25 квітня ми очікуємо на нові партії зеленої цибулі, редиски, молодої капусти та зеленого салату з Закарпаття, зокрема Іршавського району, відтак ціни на ці овочі знизяться», - пояснила Олександра Потьомкіна.

 Зазначимо, за даними управління статистики Львівської області. у березні 2012 року порівняно з лютим 2012 року ціни на продукти харчування зросли на 0,2%.

На зростання споживчих цін найбільше вплинуло подорожчання курячих яєць (на 17,7%). Разом з тим, молочні продукти подешевшали: молоко – на 1,9%, сметана – на 1,1%, кисломолочна продукція – на 0,6%, сир і м’який сир – на 0,5%.

М’ясо та м’ясопродукти подорожчали на 0,2%. Ціни на птицю підвищились на 0,7%, на яловичину – на 0,1%. Проте, свинина стала дешевшою на 0,3%. Ціни на фарш, ковбасні, м’ясні вироби майже не змінились.

Овочі подешевшали на 0,4% за рахунок зниження цін на цибулю – на 7,3%, огірки і помідори закритого ґрунту – відповідно на 24,6% і 5,9%, капусту білокачанну та пекінську, картоплю – на 1,1%, буряк – на 0,5%.

На фрукти ціни знизились на 0,5%. Зокрема, на 10% подешевіли ківі, на 6,9% – виноград, на 2,3% – апельсини, мандарини. Разом з тим, подорожчали яблука – на 3%, лимони – на 2,4%.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.