Грибовицьке сміттєзвалище не підпалювали, – Луценко

Четвер, 16 лютого 2017, 10:35

Юрій Луценко назвав причину пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як заявив вчора на прес-конференції за підсумками роботи прокуратури України за 2016 рік Генеральний прокурор України Юрій Луценко, наукова експертиза зробила остаточний висновок щодо загорання сміттєзвалища у Збиранці –самозагорання через недотримання технології зберігання сміття.

"Було самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання мас сміття та ведення цього господарства. Це остаточно ставить крапку в дискусії. Оригінали висновку наукової експертизи надійдуть до обласного прокурора, він його розгляне разом із рішенням львівського апеляційного суду про наявність зловживань та службових злочинів у діях посадових осіб Львівської міської ради", – наголосив Юрій Луценко.

Він зазначив, що остаточний висновок зробив Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України.

"Є вже всі підстави вивчати функціональні обов’язки міського голови, його заступників, начальників департаментів і визначатися, хто своєю бездіяльністю призвів до цієї трагедії", – додав Луценко.

Нагадаємо, за фактом обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі відкрито кримінальне провадження трьома за статтями Кримінального кодексу України: 236 (Порушення правил екологічної безпеки), частина друга ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). 

Також нещодавно голова Львівскої ОДА заявляв, що на основі експертних висновків, які долучені до кримінальної справи по Грибовицькій трагедії, про підпал сміття не йдеться.

Мітки: Генпрокуратура, Грибовицьке сміттєзвалище, Юрій Луценко