Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Вівторок, 16 травня 2017, 13:09

Цьогоріч в Україні можуть відбутися вибори у 61 об'єднаній громаді

вибори

Загалом цьогоріч мають бути створені ще 140 об’єднаних громад.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, із 140 об’єднаних громад 61 громада чекає на рішення ЦВК про проведення перших виборів, також ОДА готують звернення до ЦВК ще по 12 об'єднаних громадах.

Щодо ще 45 громад, то наразі вони приймають остаточні рішення про об’єднання, а 22 громади чекають на висновок ОДА.

"Найбільше об’єднаних громад, які вже чекають на рішення ЦВК, у Дніпропетровській області – 9, Полтавській – 7, Черкаській – 6, у Волинській, Херсонській і Чернігівській — по 5. Тепер – рішення за ЦВК, яке має призначити вибори в усіх громадах, які до них готові. Громади, у яких вибори пройдуть у 2017 році, вже з наступного року вступають у прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом", – зазначив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні остаточно створені 413 об’єднаних громад. На Львівщині налічується 25 об'єднаних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.