Львовом почнуть курсувати 5 нових "електронів"

Вівторок, 9 жовтня 2018, 16:10

Це буде перша партія замовлених у 2018 році автобусів, яку концерн надасть місту.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У найближчі дні місто очікує отримати перші 5 автобусів "Електрон" із 50-ти замовлених у цьому році.

За останні 5 років місто замовило у концерну "Електронтранс" 135 одиниць транспорту: 10 тролейбусів, 9 трамваї, 1 електробус та 105 автобусів – 50 з них замовлено цьогоріч.

"Так з ініціативи міста "Електроном" був розроблений перший трамвай у Львові – це був перший низькопідлоговий трамвай, який було виготовлено в Україні. На сьогодні усі трамваї, які ми закупили у "Електрону" – їх є 9, курсують на маршрутах – це сучасні, і по дизайну, і по наповненню трамваї, в яких комфортно їздити", – заявив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий.

Нагадаємо, що у 7 з 10 трамваїв, які Київ закупив у СП "Електротранс", виявили неполадки в системі гальмування. 

Зазначимо, у червні цього року львівське комунальне АТП-1 підписало угоду про придбання 150 одиниць нової техніки в лізинг. Йдеться про 50 автобусів "Електрон" та 100 білоруських автобусів МАЗ.

Додамо, раніше міськрада Львова виділила 100 млн грн для закупівлі нових автобусів у 2018 році. Також у міськраді створили нову посаду для вирішення проблем із транспортом.

Також зазначимо, що "Електротранс" збільшив темпи випуску автобусів для Львова. Фірма щомісяця може випускати 10 нових автобусів.

 

Мітки: автобуси, Андрій Білий, Львів, Львівелектротранс, Львівська міська рада, новини львова