Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття

Середа, 19 грудня 2018, 10:10

Львів отримав ліцензію на переробку побутових відходів

сміття

А саме ЛКП "Зелене місто" виконуватиме роль утилізатора та переробника сміття.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 18 грудня, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг надала ліцензію ЛКП "Зелене місто" на перероблення побутових відходів для майбутнього сміттєпереробного заводу.

"Львівське комунальне підприємство "Зелене місто" одним з перших в комунальній галузі України здобуло ліцензію для здійснення господарської діяльності з перероблення твердих побутових відходів" – заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Нагадаємо, 10 грудня стартував другий етап тендеру на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові.

Наприкінці червня минулого року мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво сміттєспалювально комплексу на території ТЕЦ-2 на вул. Пластовій. 

На громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни знову виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій.

У вересні львівські депутати не підтримали петицію народу про заборону будівництва заводу та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, на початку листопада близько 80 активістів заблокували пішохідний перехід на вул. Богданівській біля кільця очисних споруд через плани Львівської міської ради перенести сортувальну лінію з смт. Рясне на вул. Пластову.

Додамо, у квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів.

А нещодавно ЄБРР оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу. Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали 7 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.