Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Понеділок, 1 квітня 2019, 14:31

Канадські спостерігачі не виявили значних порушень на виборах

вибори

Глава місії заявив, що організація всіх процесів була належною.

Глава місії спостереження за виборами в Україні міжнародної неурядової організації CANADEM Ллойд Аксуорті заявив, що вибори 31 березня 2019 року були проведені чесно і вільно.

Аксуорті повідомив, що організація всіх процесів була належною, тому півмільйона людей взяли участь в організації виборів.

За його словами, вибори були проведені вільно і чесно, але глава місії відзначив, що є певні системні випадки, які слід врахувати для того, щоб забезпечити розвиток демократичної системи в Україні, а саме: полегшити для внутрішньо переміщених осіб участь у виборах, надмірний контроль за ЗМІ олігархів. Він також зазначив гібридне втручання у вибори.

Нагадаємо, ЦВК має намір оголосити про другий тур президентських виборів після остаточного підрахування результатів.

Згідно з останніми даними, лідером у першому турі президентських перегонів стає Володимир Зеленський, який набрав 30,40% голосів виборців. Другу сходинку посів Петро Порошенко з результатом в 16,36% голосів.

Станом на 13:00 год ЦВК опрацювала 81,78% бюлетенів у Львівській області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.