Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АТО

Середа, 8 травня 2019, 12:09

З травня учасникам ООС збільшать зарплати на 5 тисяч гривень

АТО

Військовим, які перебувають на першій лінії, збільшать винагороду на 5 000 грн, а тим, хто перебуває в інших зонах ООС, – на 1 000 грн.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Сьогодні, 8 травня, міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про збільшення винагород військовослужбовцям в зоні проведення Операції Об'єднаних Сил.

Таким чином, військовим, які перебувають на лінії бойового зіткнення, збільшать винагороду на 5 тис грн, а тим, хто перебуває в інших районах проведення зони ООС – на 1 тис грн.

Згідно з наказом, який набуває чинності з 1 травня, мінімальне фінансове забезпечення військового-контрактника, що бере участь в ООС, складатимуть 27 300 грн на першій лінії та 16 800 грн в інших районах.

Винагорода командира взводу на першій лінії складатиме 31 100 грн та 20 600 грн в інших районах ООС. Командири батальйонів віднині отримуватимуть 35 500 грн на першій лінії та 25 000 грн в інших районах. 

Крім того, командири бригад на першій лінії отримуватимуть 42 000 грн, в інших районах ООС – 31 500 грн.

Підвищення забезпечення військовослужбовців відбувається в межах виділених в Держбюджеті коштів на утримання Збройних Сил України в цьому році. 

Нагадаємо, 5 квітня минулого року зона АТО була перейменована в зону проведення дій ООС. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, який також заявив, що в травні Україна перейшла до нового формату оборони, яким керують Збройні Сили України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.