Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Понеділок, 12 серпня 2019, 13:12

Литовська компанія наглядатиме за спорудженням сміттєпереробного заводу у Львові

сміттєзвалище

Технічним консультантом для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові стала литовська компанія Гідротера.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЄБРР завершив конкурс на визначення технічного консультанта із будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові. У тендері перемогла литовська компанія "Гідротера", яка проводитиме нагляд за будівництвом заводу на вулиці Пластовій та рекультивацією полігону в Грибовичах.

Зокрема, її завданням буде забезпечення дотримання відповідності з європейськими будівельними, екологічними та інженерними нормами. Компанія-консультант відкриє у Львові офіс, у якому працюватимуть іноземні фахівці разом із українськими колегами.

За словами директора ЛКП "Зелене місто" Вадима Ноздрі, "Гідротера" проводитиме нагляд за дотриманням всіх норм ЄС, супровід тендерів, участь у технічних радах та звітування перед ЄБРР та нагляді за рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища.

Загалом за право проводити нагляд за будівництвом сміттєпереробного заводу у Львові змагалося ще 4 інші компанії з Франції, Прибалтики та Греції, які також мають досвід консультування будівництва аналогічних проектів у ЄС.

Нагадаємо, у грудні 2018 року виконком Львівської міськради затвердив нові містобудівні умови та обмеження для будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13. Попередня містобудівна документація стала предметом спору у суді, тому виконком відхилив пропозицію про перенесення цього питання до закінчення судового процесу і затвердив нові містобудівні умови.

На громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні 2018 року, львів'яни виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій. А у вересні львівські депутати не підтримали петицію народу про заборону цього будівництва та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Додамо, у квітні 2018 року депутати погодили отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні того ж ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

На другий етап тендеру пройшли 5 компаній: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Також під час візиту до Львова 22 лютого цього року міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак повідомив, що у березні Міністерство екології та природних ресурсів України надасть оцінку сміттєпереробному заводу. Наприкінці літа почнуть перші підготовчі роботи для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.