Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 9 вересня 2019, 15:01

Зеленський планує дозволити прослуховувати нардепів

Володимир Зеленський

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти закон Зеленського про прослуховування нардепів.

Проце повідомляє РБК-Україна.

Комітет парламенту з питань правоохоронної діяльності на своєму засіданні 6 вересня прийняв рішення запропонувати Верховній Раді схвалити законопроект №1009 президента Володимира Зеленського, який передбачає дозвіл на прослуховування народних депутатів.

"Комітет за наслідками обговорення та з урахуванням викладеного, ухвалив рішення рекомендувати Верховній раді проект закону №1009 прийняти за основу та в цілому як закон з техніко-юридичними правками та з урахуванням пропозицій", – йдеться у рішенні комітету.

Зокрема, пропонується вилучити норму закону "Про статус народного депутата" й надати Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Крім того, пропонується надати слідчому судді, суду при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою права не визначати розмір застави у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого корупційного злочину.

Нагадаємо, у вересні Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів.

Під час першого засідання, яке відбулося 29 серпня, у Верховній Раді створили депутатську групу За майбутнє та п'ять депутатських фракцій: Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя, Батьківщина, Європейська солідарність і Голос. Головою Верховної Ради обрали керівника партії Слуга народу Дмитра Разумкова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.