Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новорозділька ТЕЦ

Понеділок, 11 листопада 2019, 14:40

Наступного тижня у Новому Роздолі може розпочатися опалювальний сезон

Новорозділька ТЕЦ

Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів.

Про це голова Львівської ОДА Маркіян Мальський написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Попри те, що усі дії по ТЕЦам повинні були бути зроблені іншими учасниками процесу запуску опалення (в першу чергу управляючою компанією, визначеною АРМА), ЛОДА впровадивши надзвичайний стан у містах Новий Розділ та Новояворівськ, у зв‘язку із зривом опалювального сезону, бере під свій цілодобовий моніторинг та контроль цю ситуацію" – написав Маркіян Мальський.

За його словами, рішення про надзвичайний стан було вже третім обласної ТЕБіНС комісії, двома першими ситуація, згідно процедур та вимог законодавства, визначалися як загроза техногенної катастрофи, адже управляюча компанія запевняла, що вона впорається.

Однак тоді на день оголошення початку опалювального сезону нічого не відбулось. Відповідно АРМА повинна невідкладно обрати нового управителя за скороченою процедурою у зв‘язку із оголошеним надзвичайним станом.

"У всіх є чітке розуміння якими ресурсами повинна бути наділена така нова структура і ведеться усестороння робота в напрямку того, щоб новий управитель таки оперативно владнав ситуацію. Виконуючи доручення Кабінету міністрів України та особисто Прем’єр-міністра ми постійно надаватимемо усю можливу від нас підтримку. Якщо буде потрібно, ми з колегами готові бути з людьми на місцях аж до самого подання тепла в домівки людей" – додав Маркіян Мальський.

У коментарі журналістам Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів.

"Всі говорять про те, що вони готові в максимальні терміни працювати, ми обгорили те що і субота і неділя будуть робочі, для того, щоб всі 24 години на добу працювали над цим. Я хочу вірити, що ми запустимся через 7-10 днів" – зазначив Маркіян Мальський.

Нагадаємо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

За даними Укртрансгазу, управитель арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ заборгував 388 млн грн й для подальшого постачання газу необхідно виплатити заборгованість.

8 листопада, Львівська ОДА зверталася до поліції щодо охорони майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ й до АРМА щодо зміни управителя.  

Додамо, наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження щодо ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст. 

Варіанти побували у Новому Роздолі та дізналися, як живуть мешканці цього міста в умовах опалювальної катастрофи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.