Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Новий Розділ

Понеділок, 18 листопада 2019, 10:00

У Новому Роздолі критична ситуація із опаленням, електрикою та водопостачанням

Новий Розділ

Нафтогаз констатував критичну ситуацію з опаленням, електрикою і водопостачанням в Новому Роздолі.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України" на своїй сторінці у Фейсбуці.

НАК "Нафтогаз України" заявив про критичну ситуацію у Новому Роздолі, де відсутнє опалення, кілька районів міста залишилися без електрики, також під загрозою знаходиться постачання води в один із районів населеного пункту.

"Ситуація на підприємстві і в місті критична. Люди досі без опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста. Наразі ми працюємо не тільки над тим, щоб максимально швидко перевірити технічний стан інфраструктури і запустити ТЕЦ Нового Роздолу і Новояворівська, а й над тим, щоб повернути спеціалістів" – наголосили у Нафтогазі. 

Відтак, НАК "Нафтогаз України" запросив працівників Новороздольської ТЕЦ, а також працівників, які звільнилися через невиплату заробітної плати попереднім керівником із травня 2019 року, на зустріч, щоб найняти спеціалістів для підготовки обладнання та мереж до запуску.

Нагадаємо, 13 листопада  з робочим візитом на Львівщину прибув прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, щоб вирішити питання з теплопостачанням у містах, а також поспілкувався із робочими колективами підприємств.

Додамо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

8 листопада, Львівська ОДА зверталася до поліції щодо охорони майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ й до АРМА щодо зміни управителя. Також у 11 листопада Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів, а 12 листопада АРМА призначила "Нафтогаз-тепло" новим управителем Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Раніше Варіанти побували у Новому Роздолі та дізналися, як живуть мешканці цього міста в умовах опалювальної катастрофи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.