Аеропорт Львів може втратити більше 25 мільйонів за час карантину

Середа, 18 березня 2020, 14:04

За два тижні карантину збитки аеропорту "Львів" можуть скласти від 25 до 30 млн грн.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

З 16 березня й до 3 квітня, на час карантину, Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького повністю припинив міжнародне, а з 17 березня й внутрішнє авіасполучення. За словами гендиректорки аеропорту Тетяни Романовської, за цей час збитки аеропортуможуть досягти 20-25 млн грн.

Зокрема, співробітники аеропорту частково відправлені в оплачувану відпустку, частково – у відпустку за свій рахунок, операційні служби переведені в мінімізований штатний режим, кафе перестали працювати, питання з оплатою оренди на період карантину не врегульовано.

Романовська зазначила, що в період карантину необхідно продовжувати виплачувати співробітникам зарплати, однак, на фоні відсутності доходів, збитки підприємства можуть попередньо скласти 20-25 млн грн до моменту закінчення періоду карантину в квітні.

Аеропорт вже звернувся в Міністерство транспорту і в Міністерство фінансів з проханням розглянути можливість зменшення відрахування дивідендів до бюджету за перший та, можливо, другий квартал. Додамо, аеропорт зобов'язаний перераховувати в якості дивідендів державі 90% свого доходу.

"Користуючись затишшям, плануємо провести косметичні ремонтні роботи на смузі, на пероні і в самому терміналі. Особисто мені б хотілося, щоб наші співробітники не втрачали оптимізму і використовували час карантину для повноцінного відпочинку, оздоровлення. Це відмінний час закінчити ті справи, на які раніше не вистачало часу, і отримати практичну користь з цього перепочинку", – наголосила Романовська.

Нагадаємо, під час карантину аеропорт "Львів" прийматиме лише чартерні рейси з українцями з-за кордону, 16 березня у аеропорті відмінили п'ять рейсів компанії Wizz Air та рейси до Відня Австрійських Авіаліній. Крім цього, у Wizz Air призупинили виконання усіх рейсів із та до України з 17 березня до 3 квітня.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. 

Станом на ранок, 18 березня, у Львові 24 людини госпіталізували з підозрою на коронавірус. У Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок.

Мітки: аеропорт Львів, карантин у Львові, коронавірус, Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д. Галицького, новини львова, Тетяна Романовська