Перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19 зареєстрували у Львові

П'ятниця, 20 березня 2020, 18:45

Хворий – 60-річний мешканець Львова, який 13 березня повернувся з Німеччини. Однак Львівська ОДА заявила, що пацієнт вже одужав.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Позитивний результат підтвердили дві приватні лабораторії у Львові і Києві. Матеріали відправлені в Центр громадського здоров'я України. 

Хворого госпіталізують в інфекційній лікарні. Інформацію передали правоохоронним органам для подальшого реагування.

Натоміть в.о. начальника департамента охорони здоров'я Львівської ОДА Васько повідомив, що пацієнт вже здоровий. 

"Пацієнт вже одужав. Аналізи забирали 13.03.2020 і отримали позитивний результат. На сьогоднішній день пацієнт без симптомів. У дружини аналіз негативний.  Повторні аналізи пацієнту набрали і відправили в Київ. Переведений на домашній карантин. Він чекав результатів, в нього не було симптомів. Він сам прийшов з цим папером в інфекційну. Він здоровий, переніс хворобу" – заявив Андрій Васько.

Після цього, Андрій Садовий також підтвердив цю інформацію, та уточнив, що чоловік є медиком, тому весь час перебував на самоізоляції.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Зазначимо, у Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

Мітки: коронавірус, новини львова