Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аптека

Четвер, 26 березня 2020, 14:40

У Львові виділили 2 мільйони гривень для проведення аналізів на коронавірус

аптека

Проведення одного тесту методом полімеразної ланцюгової реакції може коштувати до 500 гривень.

Про це під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьгодні, 26 березня, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про виділення додаткових 2 млн гривень із бюджету на закупівлю плр-тестів і реагентів для обласної лабораторії, що дозволять на ранній стадії виявляти інфікування коронавірусом. 

"Сьогодні наша обласна лаборатрія вже має дати перші результати аналізів без того, щоб возити їх до Києва, але це достатньо дороге задоволення. В середньому один аналіз може коштувати 500 грн. Сьогодні на комісії виділити ще 2 млн грн. Так, поступово будемо виділяли кошти, щоб лабораторія працювала максимально оперативно, і кожного дня ми робили максимально велику кількість аналізів" – пояснив Андрій Садовий. 

Крім цього, він наголосив, що за цей тиждень закумулювали 900 тисяч позабюджетних коштів, щоб проплатити за них представництву німецької компанії в Києві, яке продає ці тести.

Нагадаємо, відсьогодні у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Нагадаємо, 25 березня уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті, на Львівщині переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.