Безробітним українцям виплачуватимуть від 650 гривень на час карантину

Понеділок, 13 квітня 2020, 10:16

Арсен Аваков розповів, скільки будуть платити безробітним на час карантину.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.

На час карантину, виплати безробітним складуть від 1800 до 8 400 грн.

"Мінімальна сума на зараз – 650 грн/міс. Але реально, з урахуванням страхового стажу та інших факторів, мінімальна виплата складе близько 1800 грн/міс. Максимум 8408 грн/міс. Скільки буде ваша сума допомоги в проміжку 1800-8400 гривень – вам нарахує за вашими даними працівник Центру зайнятості по телефону", – наголосив Арсен Аваков.

За його словами, виплати будуть нараховуватися відразу, з першого дня подачі заяви і за простішою процедурою. Заявку можна буде відправити онлайн, не виходячи з дому, після чого з людиною повинні зв'язатися по телефону.

Крім цього, пенсіонерам виплачуватимуть по 1000 грн, але не всім. Під виплати підпадають ті, у кого доходи в місяць менше 5000 грн. Додаткові 500 грн отримають люди, старше 80 років – тільки за вік. Виплати будуть проведені автоматично.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд спростив отримання допомоги з безробіття.

Зазначимо, раніше Варіанти дізналися, що Львівський центр зайнятості під час карантину приймає документи, але не призначає держдопомогу із безробіття.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Мітки: Арсен Аваков, безробіття, карантин, новини львова, центр зайнятості