Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 7 серпня 2020, 13:40

Львів залишили у помаранчевій зоні поширення Covid-19

Львів

Сьогодні в Україні оновили зелену, жовту, помаранчеву та червону карантинні зони.

Про це свідчать дані інтерактивної карти щодо поділу України на карантинні зони, розробленої Центром громадського здоров’я.

Сьогодні, 7 серпня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянула карантинні зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону.

Згідно із з оновленим списком, для Львова, Миколаївського, Перемишлянського та Пустомитівського районів області, які минулого тижня опинилися у помаранчевій зоні поширення коронавірусу, нічого не змінилося.

Тут мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб. Однак у Львові й надалі працюватимуть заклади фізичної культури і спорту – місто відмовилося закривати ці спортзали і фітнес-центри, натомість посиливши контроль за дотриманням у них карантинних заходів.

Щодо інших регіонів України, то з червоної зони були виключені Луцьк і Тернопіль. Зараз вони знаходяться в помаранчевій і зеленій зонах відповідно. Однак у червону зону увійшли Харків, Костопільський район Рівненської та Кіцманський район Чернівецької області.

У помаранчеву зону потрапили Івано-Франківськ, Чернівці, Рівненський район, Луцький і Любашівський райони Волинської області, Городенківський район Івано-Франківської області, а у жовту – міста Прилуки та Ніжин Чернігівської області. Виключили із жовтої зони Хмельницький, Вінницю і Новоград-Волинський.

Нагадаємо, з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Тоді ж Львів та три райони області опинилися у помаранчевій зоні поширення коронавірусу, проте у місті працюватимуть заклади фізичної культури і спорту.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки. Крім цього, у місті дозволили проведення різноманітних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.