Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Вівторок, 25 серпня 2020, 16:46

На Львівщині через Covid-19 зменшилася кількість хворих на туберкульоз

аптека

Більшість хворих на туберкульоз мешканців області перестали звертатися до лікарень через небезпеку інфікуватися коронавірусом.

Про це повідомляє Центр легеневого здоров'я на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на сьогодні фтизіатрична служба області реєструє значне зниження виявлення випадків туберкульозу, незважаючи на зростання пацієнтів, інфікованих коронавірусом із важкими і середньої важкості пневмоніями.

Зокрема, за результатими аналізу зведених епідеміологічних показників на території Львівщині за перше півріччя поточного та минулого року, склалася така ситуація:

- захворюваність на всі форми тубезкульозу – мінус 25,8%,

- рецидиви туберкульозу – мінус 48%,

- захворюваність на всі форми туберкульозу – мінус 30,9%.

"І це, нажаль, не означає, що туберкульозом хворіють менше. Пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків, рідше проходять медобстеження. Звідси й зниження показників виявлення туберкульозу" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за січень-березень цього року у області зафіксували 318 хворих на туберкульоз, з них семеро дітей.

Станом на квітень 1 027 мешканців Львівщини хворіють на туберкульоз, найбільше хворих виявили у Львові та на Самбірщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.