Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Свято першого дзвоника у Львові

Четвер, 27 серпня 2020, 16:25

Свято першого дзвоника у Львові мовчатиме на свіжому повітрі

Свято першого дзвоника у Львові

Цьогоріч у школах Львова не проводитимуть Свято першого дзвоника.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього року на 1 вересня у львівських школах не проводитимуть Свято першого дзвоника через небезпеку інфікування Covid-19, натомість деякі навчальні заклади проведуть для учнів зустрічі на свіжому повітрі.

"Всі заклади освіти Львова готові прийняти дітей. 1 вересня – це День знань, це Свято першого дзвоника, але цього року воно не буде проведене. 1 вересня діти будуть приходити в навчальні заклади, щоб зустрітись з вчителем, дізнатись розклад занять. Їх будуть розводити у різних локаціях, щоб уникнути найменшого скупчення дітей. Багато навчальних закладів будуть проводити зустрічі з дітьми на свіжому повітрі", – зазначила начальниця відділу освіти Галицького і Франківського районів Львова та в.о. начальника управління освіти Леся Васюта.

За її словами, під час підготовки до нового навчального року, всі заклади освіти пропрацювали всі деталі зустрічі учнів перед уроками, напрацювали індивідуальні графіки роботи, розклади занять та маршрути руху дітей, щоб дотримуватись максимальної соціальної дистанції.

"До прикладу, в якість школі уроки учнів початкових класів будуть розпочинатись о 9 годині ранку, середніх – об 11 год, старших – о 12 год. Кожен навчальний заклад приймав такі рішення самостійно", – додала Леся Васюта.

Зазначимо, в Україні змінили карантинні вимоги для навчання в школах. Ще раніше у МОЗ заявляли, що планують затвердити норму щодо проведення уроків викладачами в школах помаранчевої зони у захисних щитках, а учням 4-9 класів дозволили проходити медогляди.

Крім цього, раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу. Тому з бюджету Львова виділили 9,5 млн грн на закупівлю дезінфекторів, приладів для вимірювання температури і масок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.