Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Вівторок, 14 вересня 2021, 15:46

14% мешканців Львівщини повністю вакциновані від Covid-19

медичний заклад у Львові

Двома дозами вакцини від коронавірусу щеплені 14,9% населення області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на сьогодні 14,9% мешканців Львівської області отримали дві дози вакцини від коронавірусу, а 18% – щеплені однією дозою.

У середньому за добу на Львівщині вакцинують 7200 осіб.

"У області повністю вакциновані, тобто двома дозами, лише 14,9% населення. Першою дозою – трохи більше 18%. Тобто, захищеною є одна з п’яти осіб. При тому, що область має всі можливості досягти колективного імунітету: забезпечена повністю вакцинами, є достатня кількість медичного персоналу задля виконання плану з вакцинації, функціонують 181 пункт щеплень та 102 мобільні бригади" – наголосив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

За його словами, наразі у області є можливість вакцинувати близько 16 тисяч осіб щодоби.

Також Когут додав, що ковідних хворих в області готові приймати 14 лікарень, у 9-ти з них вже перебувають пацієнти з Covid-19.

Нагадаємо, станом на 13 вересня у області щепили від коронавірусу 650 тисяч осіб, з них другу дозу вакцини отримали 292 тисячі.

Додамо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 1 жовтня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

З 9 червня Львівщина перебуває у "зеленій" зоні, також в Україні запровадили Covid-сертифікати для вакцинованих.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.