Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Максим Козицький

Четвер, 30 грудня 2021, 16:50

Няньо Козицького став найбільшим платником податків у будгалузі Львівщини

Максим Козицький

ТОВ "БК "Горизонти" назвали одим із найбільших платників податків до держбюджету у будівельній галузі Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. 

У січні-листопаді цього року збір податкових платежів від підприємств будівельної галузі до зведеного бюджету склав понад 1 544 млн грн, що на понад 191 млн грн або на 14,1% більше, ніж у січні-листопаді 2020 року.

Найбільшим платником будівельної галузі назвали ТОВ "БК "Горизонти".

Також до цього переліку входять: ПРАТ "Холдингова компанiя "Еко-Дiм", ТзОВ "ОНУР", ПРАТ "Фiрма "Нафтогазбуд", філія "Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд" ПАТ "Українська залізниця", представництво Unibep Spolka Akcyjna, філія "Бурове управління "Укрбургаз" АТ "Укргазвидобування", ТДВ "ШРБУ №65", ПРАТ "Фірма "Галбуд", ТОВ Atlas Global Energy, ПП "Галкомсервіс", фiлiя "Центр з будiвництва та ремонту інженерних споруд" АТ "Українська залiзниця".

Зазначимо, питома вага будівельної галузі в загальному зборі платежів до зведеного бюджету складає 4,7%.

Нагадаємо, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек.

Компанія має дозвіл на видобування нафти та газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього, у вересні цього року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, на початку грудня купила Тинівське родовище (Дрогобицький та Самбірський райони), а у серпні Держслужба геології та надр видала їй дозвід на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні цього року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у серпні перемогла в одному з лотів АТ "Укргазвидобування" на роботи з ремонту нафтогазових свердловин обсягом 120 операцій вартістю понад 200 млн грн.

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ 100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.