Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

освітньо-професійнs програми

google.com.ua

Прес-реліз,   П'ятниця, 8 квітня 2022, 16:19

У закладах фахової передвищої освіти Львівщини триває акредитація освітньо-професійних програм

освітньо-професійнs програми

Про акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти в умовах воєнного стану.

Наперекір жорстокій агресії росії заклади професійної (професійно-технічної) освіти Львівщини здійснюють освітній процес в дистанційному форматі.

Потреба у високопрофесійних та конкурентоспроможних фахівців та спеціалістів різних галузей на сьогодні лише зростає. Якісна фахова передвища освіта – це освіта, яка відповідає вимогам часу, суспільства, ринку праці, європейським та державним стандартам, зорієнтована на потреби учасників освітнього процесу, роботодавців та батьків здобувачів освіти.

Новою процедурою оцінювання якості освітньої діяльності у закладах фахової передвищої освіти за відповідною спеціальністю (фахом) є акредитація освітньо-професійних програм закладів фахової передвищої освіти.

У березні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 21.03.2022 року № 338 "Деякі питання акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти в умовах воєнного стану".

Відповідно до документа уряд постановив:

- Державній службі якості освіти України тимчасово дозволити приймати рішення щодо умовної акредитації освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти, акредитацію яких було передбачено в лютому-липні 2022 року, за заявою закладу освіти без проведення акредитаційної експертизи та без оплати її вартості;

- переоформлення сертифікатів про акредитацію спеціальностей (освітньо-професійних програм) за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста на сертифікати про акредитацію освітньо-професійних програм у сфері фахової передвищої освіти продовжити в установленому порядку з відтермінуванням оплати послуги до трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Державна служба якості освіти та управління Державної служби якості освіти у Львівській області комунікують із керівниками, заступниками закладів фахової передвищої освіти задля допомоги, підтримки щодо основних питань організації та особливостей проведення акредитації освітньо-професійних програм в умовах воєнного стану.

Довідково:

Заяви на акредитацію освітньо-професійної програми закладів фахової передвищої освіти подаються через офіційний вебсайт Державної служби якості освіти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.