На Львівщині за добу прийняли понад 360 переселенців

Вівторок, 3 травня 2022, 13:10

Всього в області прийняли та розселили 338 тисяч осіб.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

За останню добу до Львівської області прибули 361 вимушений переселенець, а всього на території Львівщини налічується 338 тисяч осіб.

"Розселили на Львівщині ще 361 вимушено переміщену людину. Від початку повномасштабного вторгнення військ рф в Україну – 338 тисяч. Також значна кількість людей поселилась у приватному секторі області самостійно.

Маємо 11 ще тисяч облаштованих місць у державних та комунальних закладах для людей, які вимушено покинули або втратили свої домівки через воєнні дії рф, та близько 200 – у приватній сфері" – написав Козицький.

За його словами, як внутрішньо переміщені особи у Єдиній інформаційній базі даних зареєструвались 225 тисяч людей, які вимушено прибули на Львівщину, з них 73 тисячі – діти.

Також за добу в області поліція опрацювала 1626 звернень про підозрілих людей чи об‘єкти.

 

Нагадаємо, на підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень. ГО та установам Львівщини виплачуватимуть 30 гривень за розміщення переселенців впродовж одного дня.

Також 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Мітки: біженці, новини львова, переселенці