Львівський суд переніс засідання щодо заборони партії Наталії Вітренко

Вівторок, 14 червня 2022, 16:53

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова переніс засідання щодо заборони Прогресивної соціалістичної партії України через зустрічний позов.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Сьогодні, 14 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові переніс засідання у справі щодо заборони Прогресивної соціалістичної партії України, яку РНБО і Мін’юст вважають проросійською й яку очолює Наталія Вітренко, що внесена в Реєстр держZрадників Рухом "Чесно".

Засідання у справі суд переніс на 23 червня.

"Це перша партія, яка подала зустрічний позов і намагається захищатися. Суд уже заборонив діяльність 4 партій – Опоблок, Наші, Соціалісти, Справедливість та розвиток – вже заборонені. Їхні представники на розгляд справ до суду не з'явилися. Втім, вони ще можуть оскаржити рішення у Верховному Суді" – зазначив профільний аналітик руху "Чесно" Ігор Фещенко.

Зазначимо, Прогресивна соціалістична партія України була зареєстрована 1996 року і відтоді її незмінно очолює Наталія Вітренко. Вона невдало балотувалася від цієї партії на президентських виборах у 1999 та 2004 роках.

У своїй програмі Вітренко пропонувала міждержавний союз з Росією та Білоруссю, організовувала спільні мітинги проти вступу України в НАТО.

Нагадаємо, на початку червня суд заборонив діяльність політичної партії Опозиційний блок, а 13 червня – партію Соціалісти. У травні в Україні остаточно заборонили Комуністичну партію, а з 12 травня ОПЗЖ офіційно припинила свою діяльність у Верховній Раді України.

Мітки: Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова, новини львова, політичні партії