На Стрийщині створили пралісову пам’ятки природи

П'ятниця, 31 березня 2023, 12:07

Депутати облради створили на території Славського лісгоспу пралісову пам’ятку природи "Близці".

Вчора, 30 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду – пралісової пам’ятки природи місцевого значення "Близці".

"За" проголосували по 57 депутатів. 

Пам’ятка природи "Близці" розташовується на території ДП "Славське лісове господарство" у Стрийському районі. Це унікальна лісова ділянка, площею 90,1 га, за дослідженнями науковців, має ознаки квазіпралісів і вкрита різновіковим багатоярусним насадженням природного походження віком 137-197 років.

"У складі деревостанів переважає бук лісовий із домішкою клена-явора і ялини європейської. Деякі дерева бука лісового досягли 100 см у діаметрі, ялини європейської до 105 см у діаметрі" –  йдеться у проєкті рішення.

 

Також депутати облради підтримали створення трьох нових заповідників на території Львова, Львівського та Самбірського районів.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Мітки: заповідники на Львівщині, новини львова, пам'ятка природи, сесія львівської облради