Зміст статті

18 листопада 2023олександр ковальчук

Пісні фронту 2023 (# 86)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними війні.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики.

Gunna Chorna

Якби Gunna Chorna хоча б приблизно розуміла, що таке левітація, то ніколи не називала так цей трек без жодного натхнення. Хоча початок, схоже, взагалі найкраще, що у неї було за цей період.

Гоня

Гоню, як усі вже зрозуміли, заводить лише Туча (у цьому кліпі її можна зауважити 25 кадром). Тут він замахується на статус місцевого Каньє Веста, але весь цей відеошум стає лише ідеальною ілюстрацією його недорепу. Ретровейв його вже чека обіймами.

Klavdia Petrivna

Австралійськими слідами флегматка Klavdia Petrivna намагається замітати постсовкову традицію у собі. Якщо хтось вже забув, то Клавдія Петрівна – це ім'я головної героїні багатосерійного радянського фільму Циган про Будулая. Мила дурничка, яка потребує зовсім іншого саунду. Колоніальне минуле так легко не мина, а тому маємо те, що маємо. А маємо ще одне серіальне підморгування Останнім москалем Гуцулці Ксені.

Pidpal

Дивний мікс танцюриста Монатика та псевдореперки альони альони. Для чого? І, головне, навіщо?

Злата Огнєвіч

Злата Огнєвіч дає пластмасову ляльку Христини Соловій в інкубаторному попі зі згадками про живу воду, спокусу, хтивість та цілковиту покору жіночої статі. Дощ, то, певне, чоловіча благодать згори.

Макс Барських

Колгоспний денс-поп від івана дорна для скупих та сором'язливих. Головним зрадником поміж численних алюзій та начебто іронії тут є саксофон, а все інше – це дешева пародія на Гаррі Стайлза та Сема Сміта. Краще б вже Роббі Вільямса з балеринами стібав.

Снохода

Елегійний нью-вейв з підводними спогадами про нових романтиків. Гурту Циферблат приготуватися.

Nia Barbia

Стабільно бездарний репчик від Nia Barbia з дешевим косплеєм під розпашілу чіку.

Маша Кондратенко

Маша Кондратенко дає Клавдію Петрівну. Що ж цілком закономірно з огляду на ілюзорність її існування, але так і незрозуміло для чого?

Pelyuh

Кіноцитатний фонк у бібліотеку української культури та незораного поля семплів з українських кіноперекладів.


фото: Фб GeneralStaff.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.