Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуртожитки

uzhgorod.net.ua

П'ятниця, 21 листопада 2014, 14:21

Мешканці гуртожитків на Широкій та Левандівській зможуть приватизувати своє житло

гуртожитки

Під час сесії Львівської міської ради депутати погодили ухвалу про залишення цілісних майнових комплексів по вулицях Широкій, 83-а, Левандівській, 25, Роксолани, 33 та Вигоди, 36 у статусі «гуртожиток» та надання дозволу на приватизацію їх житлових і нежитлових (допоміжних) приміщень.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Відповідно до ухвали, Залізнична райадміністрація повинна укласти з мешканцями гуртожитків договори житлового найму на підставі інвентаризаційних актів та поточної технічної документації.

Зі слів Ігоря Сільвестра, голови комісії житлової політики ЛМР, на його адресу неодноразово звертались мешканці гуртожитків з проханням допомогти приватизувати помешкання. Щоб вирішити це питання, комісія житлової політики зініціювала переведення гуртожитків з балансу укрзалізниці у комунальну власність.

«В Україні й досі гострою є проблема гуртожитків. Мешканці стали заручниками ситуації, коли нові власники або виганяють їх на вулицю, або примушують людей платити високу ціну за помешкання. За останній час нам вдалось перевести більшість гуртожитків у Львові у комунальну власність. А сьогодні надали можливість людям стати власниками свого житла, підтримавши дану ухвалу, яку підготувала наша комісія», - зауважив Ігор Сільвестер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.