Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Вівторок, 24 травня 2022, 16:33

На Львівщині передбачили майже 50 мільйонів на ремонт гуртожитків для переселенців

переселенці

В області відремонтують 17 гуртожитків, де надалі зможуть жити переселенці.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У Львівській ОВА обрали 17 гуртожитків закладів професійно-технічної і фахової передвищої освіти, які планують відремонтувати та поселити внутрішньо переміщених українців.

Як заявив начальник відділу профтехосвіти Львівської ОВА Іван Пикус, нові ліжкомісця у відремонтованих гуртожитках дозволять розвантажити навчальні заклади Львівщини, де зараз тимчасово мешкають переселенці, і вже з 1 вересня діти зможуть навчатися у звичному режимі – за партами.

Кошти на ремонт гуртожитків виділять із резервного фонду в межах програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів. Загальна вартість робіт – 47 млн грн. Гроші спрямують на поточний ремонт гуртожитків, закупівлю обладнання, меблів, заміну вікон, дверей.

Крім цього, у планах відремонтувати ще студентські гуртожитки у Червонограді, Стебнику, Бориславі, Дрогобичі, Стрию, Новому Роздолі, Червоному, Миколаєві, Івано-Франковому.

За словами Пикуса, переселенці у гуртожитках постійно не проживатимуть. Після завершення воєнного стану вони повинні будуть звільнити приміщення. Надалі у відремонтованих кімнатах зможуть проживати студенти.

Нагадаємо, на підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень. Ще у квітні в області визначили 95 ділянок для будівництва нового житла для вимушених переселенців. Крім цього, на Львівщині викуплять понад 1600 квартир для переселенців у 85 житлових будинках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.