Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

телебачення

ua-ekonomist.com

Вівторок, 1 вересня 2015, 18:18

В Україні заборонили показувати три російські серіали

телебачення

Держкіно заборонило трансляцію російських серіалів "Платина", "Платина 2" і "Врятуйте наші душі".

Про це повідомила прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

У Держкіно триває заборона показу пропогандистських російських серіалів.

Цього разу такими було визнано телесеріали Платина, реж. Алієв М., 2005 року (країна-виробник Росія), Платина 2, реж. Алієв М., 2008 року (країна-виробник Росія), Спасіть наші душі, реж. Белевич К., 2008 року (країна-виробник Росія-Україна).

Як йдеться у повідомленні прес-сдужби, Держкіно заборонило показ серіалів на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів згідно із законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» та «Про кінематографію», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора або створення позитивного образу працівників таких органів чи радянських органів державної безпеки.

Нагадаємо, Держкіно заборонило до показу 162 фільми і телесеріали, які були вироблені в Росії з 1 січня 2014 року. Окрім цього під заборону потрапили фільм Червоний лотос та телесеріали Каменська 1, Загін, Спецкор відділу розслідувань, Каменська 5 та Каменська 6, тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.