Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДПСУ

ukr.obozrevatel.com

Вівторок, 24 липня 2012, 13:41

Місцеві бюджети Львівщини недоотримали 100 млн. грн. за 2012 рік

Близько 100 млн. грн. недоотримали місцеві бюджети Львівщини у першому півріччі 2012 року. Про це сьогодні, 24 липня, на брифінгу повідомив голова Державної податкової служби у Львівській області Віталій Пекарчук.

Причиною ненадходжень коштів до місцевих бюджетів, за словами очільника ДПС, стало те, що в області низькі темпи зростання середньої заробітної плати та кількості робочих місць.

«Основним джерелом наповнення дохідної частини бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Він може збільшитись у разі, якщо зросте кількість робочих місць, або зросте середня заробітна плата. На превеликий жаль, ні те ні інше у нас не росте такими темпами, як закладено в дохідній частині місцевих бюджетів. Це основна причина того, що ми маємо невиконання», - зазначив Пекарчук.

Недонадходження коштів, за словами чиновника, також пов’язане з тим, що місцеві ради не узгоджують формування бюджетів з ДПС.

«Ми поставили питання таким чином – коли місцеві ради формують бюджети, ми просимо – включіть нас у цей процес. У нас нагромаджена величезна база за останні роки. Однак в якійсь мірі цей підхід не спрацьовує і місцеві ради, виходячи зі своїх видатків, формують дохідну частину», - розповів голова ДПС, додавши, що показники, які доводяться Державною податковою службою, виконуються повністю.

За словами Пекарчука, станом на 1 липня 2012 року до місцевих бюджетів Львівщини надійшов 1 млрд. 763 млн. грн., це на 273,4 млн. грн., або на 18,3% більше надходжень січня-червня минулого року. Рівень виконання доведених ДПС України показників становить 110,2% (надійшло на 163 млн. грн. більше).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.