Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УКУ

Прес-служба УКУ

Четвер, 3 листопада 2016, 13:56

Сальмонела підступно зазіхнула на керигму УКУ

УКУ

Бактерію виявлено у сімох відвідувачів, що харчувались у трапезній УКУ.

Про це повідомляє zaxid.net.

«Людина може спожити цей збудник з продуктами харчування, з водою, через брудні руки, якщо збудник був на них. Тож сказати, де саме був цей мікроорганізм, який потрапив у кишково-шлунковий тракт людей, які захворіли, неможливо», – пояснила головний епідеміолог Львівської області Наталія Тімко.

Прес-служба Львівського обласного лабораторного центру повідомила, що Директором ДУ "Львівський обласний лабораторний центр ДСЕС України" видано наказ, яким затверджено склад комісії та план заходів з локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції. 

Фахівцями ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" проводиться епідрозслідування з метою встановлення причин виникнення спалаху та факторів передачі інфекції. Для проведення лабораторного дослідження на об’єкті виникнення спалаху відібрано зразки харчових продуктів, питної води, змиви, обстежено працівників, результати в роботі. Проведено заключну дезінфекцію. Керівнику закладу надіслано рекомендації щодо дотримання вимог санітарного законодавства на даному об’єкті.
Заходи щодо локалізації та ліквідації спалаху ГКІ тривають, списки контактних осіб уточнюються.

Нагадаємо, що минулого тижня у трапезній Українського католицького університету отруїлись відвідувачі, внаслідок чого її тимчасово закрили на час проведення профілактичних заходів. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.