Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

глиняни, нвп "мозаїка"

Прес-реліз,   Субота, 20 травня 2017, 16:43

Треніг «Як написати проект і отримати кошти?» відбувається у Глинянах

глиняни, нвп "мозаїка"

У глинянській «Мозаїці» стартував тренінг «Як написати проект і отримати кошти?». 

Тренінг відбувається  в рамка виконання проекту Глинянської міської ради та Європейського Союзу зі створення у Глинянах багатоцільового навчально-виробничго комплексу трансформерного типу «Мозаїка».

Нагадаємо, дворічний проект (завершення 1 липня 2017р.) проводиться  у відповідності до Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Проект зареєстрований в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та втілюється по лінії міжнародної технічної допомоги Україні.

Виконавцем проекту є Глинянська міська рада, а автором - БО «Фонд розвитку Глинян».

Обидві організації успішно впроваджують у Глинянах вже другий проект, який вчергове підтримує Європейський Союз.

У часи розквіту Глинянське килимарство, зароджене ще в Австро-Угорській імперії, експортувало свої вироби у понад 80 країн світу. Збереглися тут і ткацькі верстати і автентичні вироби і вміння місцевих майстрів.

Одним з напрямків проекту, який на 90% фінансує Європейський Союз, є не тільки збереження цього автентичного історичного ремесла, а й поступове його відродження. 

Вагомим ідикатором  успішності проекту є те, що Винниківський історико-краєзнавчий музей вже проводить у виставкових залах комплексу унікальні текстильно – ткацькі виставки і навіть має намір створити тут окремий музейний підрозділ присвячений ткацтву та килимарству. Ця думка знайшла підтримку і в кабінетах високо посадовців державних структур області, які запропонували навіть створити окремий туристичний маршрут Львів – Журавники – Вижняни – Глиняни – Унів – Золочів, який відтворюватиме історичний Глинянський Тракт.

Пазли Глинянської Мозаїки набуваючи нових форм, успішно створюють чергову духовно – культурологічну гармонію. 

Ряд соціально-значимих подій, передбачених проектом, вже успішно відбулися. На черговий тренінг прибули не тільки старшокласники та молодь з Глинян, а й учителі, лікарі, представники підрозділів Золочівської РДА,  успішні творці української Церкви, зацікавлені і поважні особи з Турківщини, громадських організацій Львівщини. Приємним моментом є те, що на запрошення організатора події проводити тренінг зголосилася п. Оксана Матусяк – унікальний майстер своєї справи та відома особистість у громадсько-активних колах України.

Наш портал неодноразово висвітлював події з життя Глинянської громади, але вчергове  хочеться відзначити високий рівень підібраних організатором подій учителів для проведення цих дійств. Нагадуємо про те, що підсумковою подією завершення цього проекту буде проведення у Глинянах Першого Глинянського Духовного Фестивалю, який запланований на 7 липня 2017р. До участі в ньому вже зголосилися поважні гості зі Львова та Польщі.

Детальніше програма фестивалю буде висвітлена на сайті НВК «Мозаїка»

14 травня у НВЦ "Мозаїка" завершився тренінг «Як створити власну справу?».  На 3-й підсумковий день події для учасників тренінгу було організовано поїздку до Львова з метою ознайомлення з можливостями успішного підприємництва в сучасних умовах. 

Директор та учні Глинянської школи відвідали компанію «Фукс мастила Україна» та компанію «3-і».

Власники компаній, навіть у неділю, знайшли час розповісти майбутнім підприємцям про свої успіхи, проблеми, та ознайомили відвідувачів з найсучаснішим технологічним обладнанням.

З впевненістю можна констатувати, що ці відвідини не тільки надовго запам’ятаються присутнім на них, але й закладуть старт наступним подіям. Тільки так – практично і наглядно можна сьогодні привити дух зацікавленості сучасній молоді, який з часом переросте у творче полум’я претворення Глинян у справжнє європейське місто майбутнього.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.