Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Соболєв

Понеділок, 17 грудня 2018, 12:41

Батьківщина виступає за одночасне проведення парламентських та місцевих виборів

Сергій Соболєв

Представники "Батьківщини" вимагатимуть проведення виборів за пропорційною системою з відкритими списками.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на Львівщину з робочим візитом завітав народний депутат України та заступник голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" у Верховні Раді України Сергій Соболєв. 

6 груп і фракцій підписали проект закону про негайне внесення змін до закону про "Вибори президента". 

"Ключовою зміною є проведення президенських виборів за умов воєнного стану так само, як місцевих та виборів до ОТГ. Це знімає можливість провокацій та дає змогу в будь-яких умовах проводити президентські вибори" – заявив Сергій Соболєв.

За його словами, "Батьківщина" буде виступати за проведення дострокових виборів у місцеві громади всіх рівнів, які пропонують здійснити 27 жовтня паралельно з парламентськими. 

"Це дало б можливості зекономити реальні мільярдні кошти. Бо зараз на кожні вибори викидаються на вітер десятки а інколи й сотні мільйонів гривень" – додав Соболєв.

Також минулого тижня, робоча група, яку очолює Сергій Соболєв, завершила роботу над більш ніж 4 500 поправок до "Виборчого закону". Відповідний проект був поданий у парламент. Він передбачає зміни не лише до парламентських виборів, а й до президентських та місцевих.

У разі якщо зміни не пройдуть другого читання, представники "Батьківщини" внесуть на розгляд окремий закон по парламентських виборах, який передбачатиме пропорційну виборчу систему з відкритими списками.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.