Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

Четвер, 30 травня 2019, 18:10

Вигідне географічне положення – ресурс, який має посилити пріоритети розвитку Львова – Квурт

Володимир Квурт

Голова ГО "Великий Львів" Володимир Квурт вважає, що влада Львова в програмах розвитку слабо використовує потенціал вигідного географічного розташування міста.  

Про це міський голова Винник Володимир Квурт заявив в ефірі радіо Львівська хвиля.

"Львів лежить на перетині міжнародних транспортних коридорів: Північно-Балтійського і коридору, який іде з Центральної і Південної Європи на Схід. Реально наше місто – це транзитний порт, який може і повинний бути привабливий для бізнесу. Але так, на жаль, сьогодні не є, бо немає відповідної інфраструктури" – наголосив він.

Квурт вважає, що розвиток Львова як сучасного транзитного і логістичного центру відкриває нові перспективи перед вже традиційними напрямками його розвитку, як от туризм, освіта та ІТ-технології.

"Львів сьогодні центр історичного, гастрономічного чи ностальгічного туризму. Однак наше місто  може  також стати привабливим для ділового і фінансового туризму. Гальмує це відсутність сучасних конференц-центрів, сучасної транспортної інфраструктури,  нерозвинута мережа сучасних культурних закладів" – розповів він.

У ситуації з галуззю ІТ-технології стоїть завдання поєднати вигідне географічне положення Львова з наявністю високого освітнього потенціалу.

"Провідні ІТ-компанії мають бути зацікавлені у відкритті своїх представництв в нашому місті та тісній взаємодії з освітніми центрами, які готують кадри для цієї галузі. Бо сьогодні ситуація, насправді, не є такою вже задовільною. ІТ- індустрія Львова поки не спроможна запропонувати власний високоякісний продукт. Але він з'явиться, якщо поєднати потенціали тих компаній, наш людський ресурс. Такі спроби були, але, на жаль, поки не мали успіху" – зазначив Квурт.

В активному розвитку Львова як міста, що знаходиться на перетині важливих міжнародних транспортних коридорів зацікавлені також інші галуззі, перед усім малий і середній бізнес. 

"Нові робочі місця та новий поштовх для розвитку територій, прилеглих до Львова, може дати створення логістичних центрів, а також підприємств, які обробляють та готують товари безпосередньо перед їхньою відправкою до споживача" – сказав Квурт.

Нагадаємо, Володимир Квурт вважає, що район Підзамче найкраще підходить для створення сучасного ділового центру у Львові. Раніше Квурт заявив, що успішний розвиток Львова можливий за наявності чіткої стратегії, архітектурні правила і рамки реалізації якої прописані в Генплані. Він також вважає, що тема часткового відкриття річки Полтви, яка сьогодні забрана в підземні каналізаційні труби, є на часі в контексті розмови про збільшення водяних просторів Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.