Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Галина Козяр

Львівський прес-клуб

Четвер, 27 лютого 2020, 16:20

Керівництво Новострілищанської ОТГ дізналося про ліквідацію громади із ЗМІ

Галина Козяр

Львівська ОДА вирішила ліквідувати Новострілищанську ОТГ.

Про це сьогодні під час прес-конференції "Децентралізація та подвійні стандарти у формуванні адмінтерустрою в Україні" повідомила голова Новострілищанської об'єднаної територіальної громади Галина Козяр.

"У кінці серпня 2019 року нам стало відомо, що нашу громаду мають ліквідувати саме із засобів масової інформації. У нашої громади немає ніяких важливих проблем і ми організували процес розвитку, утворили ЦНАП, що надає якісні послуги. Тому у нас досі немає чіткого розуміння, чому громаду ліквідовують" – розповіла Галина Козяр.

За її словами, згідно із розробленою урядом методикою формування спроможних громад, Новострілищанська ОТГ не належить до громади, яка є неспроможною, проте керівництво Львівської ОДА проігнорувало бажання мешканців ОТГ і поставило їх перед фактом, що громаду ліквідують і приєднають до Бібрської ОТГ.

"Ми не розуміємо, чому сьогодні громади, які були утворені у 2015 році, намагаються ліквідувати. Нам пробували пояснити, що у нас мала територія і чисельність населення, однак ми розробити свої власні пропозиції із вреегулювання цієї ситуації, які подали на розгляд у Міністерство розвитку громад та територій. І поки комісія міністерства повертала нам документи на доопрацювання, що виглядає як те, що вони погодилися не ліквідовувати нашу ОТГ, ми дізнаємося, що Львівська ОДА скерувала у Кабінет міністрів перспективний план формування територій громад Львівської області, яким пропонується приєднати Новострілищанську ОТГ до Бібрської" – пояснила Галина Козяр.

Також Козяр зазначила, що міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області навіть не розглянула питання із ситуацією довкола Новострілищанської ОТГ.

"Великі громади добре підходять для бізнесу, але таким чином ми нівелюємо саму систему децентрації, що має на меті наблизитися до людей. У великій громаді є обмежений діалог між владою і людьми" – додала Галина Козяр.

Нагадаємо, Новострілищанську ОТГ у Жидачівському районі створили у 2015 році. Центр громади – селище міського типу Нові Стрілища. В склад об’єднаної громади увійшли населені пункти: Нові Стрілища, Старі Стрілища, Лінія, Баківці, Квітневе, Закривець, Репехів, Трибоківці, Кнісело, Бертишів, Орішківці.

19 листопада 2019 року мешканці Новострілищанської ОТГ, що у Жидачівському районі, пікетували Львівську облраду, вимагаючи не ліквідовувати громаду.

Додамо, 21 лютого, у Львівській обласній раді проходила міжвідомча обласна робоча група з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.