Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УГКЦ та коронавірус

Вівторок, 10 березня 2020, 16:04

Греко-католики озброїлись на коронавірус Божим Провидіння та милосердям

УГКЦ та коронавірус

УГКЦ надала поради вірянам під час відвідування храмів у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє комісія Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у справах душпастирства охорони здоров'я на своїй сторінці у Фейсбуці.

УГКЦ закликала своїх вірян дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міністерства охорони здоров'я України, місцевих санітарних та епідеміологічних служб, щоб запобігти поширенню епідемії коронавірусу.

"Необхідно стати тими, які поширюють тільки перевірену інформацію, не впадають у паніку та відчай, проявляють уповання на Боже милосердя і провидіння та готові приходити на допомогу тим, які її потребують" – йдеться у повідоменні.

Також в УГКЦ створили перелік того, нащо варто звернути увагу:

- при підозрілих симптомах обмежити своє спілкування з іншими до мінімуму, не відвідувати місця скупчення людей та якнайшвидше звернутися до сімейного лікаря;

- при відвідуванні храму звернути увагу більше на духовне єднання із Христом Господом, не настоюючи на цілування ікон, реліквій чи інших побожних речей;

- дотримуватися особистої гігієни, особливо гігієни рук, часто їх миючи відповідно до рекомендацій МОЗ, або дезінфікуючи відповідними засобами;

- при прийнятті Святого Причастя всіляко уникати торкання устами ложечки.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворого виявили у Чернівцях. Через це у Львові створили штаб для боротьби з коронавірусом, запустили спеціальний чат-бот й рекомендують відтермінувати спортивно-масові заходи, а в Україні заборонять проведення всіх масових заходів.

Також на Львівщині вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

25 лютого стало відомо, що хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих з підозрою на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.