Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВРУ

zn.ua

Вівторок, 17 березня 2020, 11:10

Нардепи надали пільги бізнесу через коронавірус

ВРУ

Верховна Рада схвалила закон про підтримку платників податків.

Сьогодні, 17 березня, Верховна Рада пройняла законопроект №3220 про підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби. "За" проголосували 359 нардепів.

Зокрема, законопроект розроблений з метою запровадження податкових та неподаткових пільг, пов’язаних із строком сплати податків, нарахуванням заробітної плати за дні вимушеного простою, термінами подачі податкових декларацій, термінами проведення перевірок, нарахування штрафних санкцій та пені, тощо.

Законопроектом пропонується внесення змін до Податкового кодексу України:

- не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 30 квітня 2020 року;

- встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року;

- подовжено до 1 липня 2020 року термін подання річної декларації про майновий стан і доходи;

- не нараховується та не сплачується у період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю;

- об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян. Станом на ранок 17 березня зафіксували вже 7 випадків зараження коронавірусом.

13 березня через коронавірус померла людина – 71-річна жінка з Житомирської області. Станом на 16 березня у Львівській інфекційній лікарні перебуває 8 хворих з підозрою на коронавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.