Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Богдан Дубневич

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 17:39

Дубневичів взяли за газові труби

Богдан Дубневич

НАБУ та САП завершили розслідування справи про розкрадання природного газу на суму понад 729,8 млн грн фірмами, що належать братам Дубневичам.

Про це повідомили на сторінці САП у Фейсбуці.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України завершили розслідування щодо справ про розкрадання природного газу на суму понад 729,8 млн грн фірмами братів Дубневичів.
 
За даними слідства, яке проводили детективи НАБУ, протягом 2016-2017 років директори підприємств-власників Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ (Львівська обл.) уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню.

"Відповідно до висновків експертиз, у 2016-2017 роках учасники злочину організували заволодіння 151,8 млн куб. м природного газу на користь ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія - Новояворівськ", що завдало збитків НАК "Нафтогаз України" на суму 729,8 млн грн", – йдеться у повідомленні САП.

Підозри у кримінальному провадженні оголошені двом колишнім директорам — ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ", колишньому технічному директору ТзОВ "Енергія-Новий Розділ", колишньому фінансовому директору двох підприємств — ТзОВ "Енергія-Новий Розділ" та ТзОВ "Енергія-Новояворівськ", фізичній особі-організатору схеми, раднику директора ТзОВ "Енергія". Їм інкримінують ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.2 ст.366 КК України.

Нагадаємо, у серпні цього року, НАБУ оголосило про підозру в розкраданні газу екс-керівникам ТЕЦ Дубневичів.

 у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія –Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія – Новояворівськ". Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року.

Наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження.

Однак восени 2019 року у Новояворівську та Новомк Роздолі опалювальний сезон було зірвано, обласна комісія ТЕБ і НС визнала ситуацію з опалювальним сезоном тут надзвичайною "через неспроможність управляючої компанії виконати свої зобов'язання". Через це в листопаді 2019 року новим управителем "Новороздольська ТЕЦ" та "Новояворівська ТЕЦ" АРМА призначила "Нафтогаз-тепло".

Натомість у січні цього року Дубневичі переписали ТОВ "Енергія – Новий Розділ" на своїх синів.

Додамо, у листопаді Варіанти відправилися в Новий Розділ, щоб дізнатися, як без тепла живуть майже 30 тисяч людей.

Додамо, Богдан Дубневич братиме участь у виборах на посаду голови Солонківської ОТГ.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.