Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 8 жовтня 2021, 15:52

В Україні запровадили обов'язкову вакцинацію від Covid-19 для чиновників та освітян

медичний заклад у Львові

МОЗ затвердив перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти коронавірусу.

Згідно і документом, зареєстрованим у Мін’юсті 7 жовтня, на період дії карантину обов’язковій вакцинації проти Covid-19 підлягають працівники:

- центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

- місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

- закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації.

Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти коронавірусу протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах.

Нагадаємо, у вересні Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проєкт наказу про перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Тоді є йшлося, що роботодавці мають відсторонювати від роботи нещеплених працівників.

Додамо, з 23 вересня в усіх регіонах України запровадили "жовтий" рівень епіднебезпеки, а з 20 вересня запровадили Covid-сертифікати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.