Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

стаціонар у Львові

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 14 січня 2022, 12:44

Лише 5-7% вакцинованого населення потрапляють до стаціонару на Львівщині

стаціонар у Львові

Показник вакцинованого населення, які важко переносять захворюваність на коронавірус, на Львівщині становить 5-7%.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис, відповідаючи на запитання про відсоток вакцинованих серед тих, хто помер від коронавірусу. 

"Аналізуючи показники попередньої хвилі захворюваності на коронавірус лише близько 5-7% вакцинованого населення хворіють важко, тобто це ті хворі, які потрапляють до стаціонару" - повідомив Чемерис.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сьогодні повідомив, що ризик смертності серед невакцинованого населення більший у 10 разів, ніж у повністю вакцинованого.

Ляшко навів також статистичні дані, відповідно до яких станом на кінець грудня серед усіх госпіталізованих вакциновані були лише 11,7%, а майже 95% осіб, що померли, не були вакциновані.

"Ризик госпіталізації серед невакцинованого населення більший у 4,3 рази, ніж у повністю вакцинованого. Наразі найвищі показники смертності спостерігаються у віковій групі 60+ років. Вакцинацію від Covid-19 першою дозою у даній віковій групі отримали 38,9% людей" – наголосив Ляшко.

Зазначимо, після тривалого покращення епідеміологічної ситуації на Львівщині зростає захворюваність знову. Вже сьогодні госпіталізовано 123 особи.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.