Зміст статті

17 червня 2022олександр ковальчук

Пісні фронту 2022 (# 14)

Деяка українська попмузика під час війни з росією.

Декілька треків від представників української попсцени, що намагаються стати суголосними навколишній війні з росією.

Українська попмузика змінюється повільно. Інколи навіть декілька вдалих альбомів за рік може бути великим щастям. Ще повільніше змінюється реакція місцевих музикантів на якісь великі виклики. І саме тут немає жодних особливих сподівань, оскільки майже увесь перебіг цього процесу можна передбачити наперед.

Хто страждав кон'юнктурою та халтурою до війни, той продовжує її робити й зараз без жодних сподівань на метаморфозу. Історія вкотре повторюється тьмою аматорського трешу, який за місяць вже ніхто навіть не згадає, як це вже було після Євромайдану та Криму з Донбасом.

Зміни на цій ділянці культурного фронту наразі достатньо мікроскопічні.

У 2015 році Положинський з Вакарчуком ще могли навіщось давати Володимира Висоцького, який і в танку горів, і в літаку падав, і полундру кричав, але нині на цьому явищі вже можна поставити хрестик.

З відомих причин на цю територію почала заходити аморфна попса (NK, Меловін, Макс Барських, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, Монатик, Бужинська, Білозір, Могилевська, Федишин Sowa, Positiff, Tayanna, Dantes, Slavia, Артем Пивоваров, Лобода, Дорофєєва, Ірина Білик), яка ще так тримається зубами за щось старе, що може дати лише щось банальне у своїй пластмасовій плаксивості.

Саме тому поміж такої кількості мотлоху з аудіопродукції особливого дорогоцінними є перлинки на кшталт треків львівського репера Badbok, Вови зі Львова, харків'янина Бориса Севастьянова, рівненських панків Брем Стокер, Антона Слєпакова з мініальбомом "warнякання", вінницьких фолк-рокерів Очеретяний кіт, Королівських зайців, Tik Tu, Ульмо Три, Циферблат та Енджі Крейда.

alyona alyona & Jerry Heil

Ще один богомільний треш від дуету псевдореперки alyona alyona та мемоносиці Jerry Heil з графоманською лірикою а-ля "Кому Бог відкриє карман повний істини? Тому хто черпає долонями чистими". Ніна Матвієнко плаче та гірко побивається в істериці за цими пацієнтками Кульпаркова.

Mokosha

Примітивна халтурка кон'юнктурного відьмацтва від співачки Mokosha, яка і Аліну Паш не може простібнути, і до відьмацього рівня Енджі Крейда не може дострибнути.

Арсен Мірзоян

Старомодні кліше співака Мірзояна лише ледь-ледь пробиваються на нинішній білий світ зі старого світу до війни. І це вже досягнення для виконавців подібного типу в Україні.

Jerry Heil

Суржикова кон'юнктурка стражденної мемоносиці Jerry Heil вже традиційно не може витиснути елементик щему зі своїх крокодилячих сліз. Навіть якщо день і ніч надихатиметься хітом Little Simz "Introvert" та згадуватиме Еніо Морріконе.

хейтспіч

Після сльозливого попу з Alice Change "боюсь" товариш хейтспіч вирішив податися у дитсадкові сатирики, щоб косити під російського репера Оксімірона своєю пародією на Антона Слєпакова та його рейвових вагоновожатих.

paashee

Хітовий фонк зі слабеньких текстом про козаків, Кузьму та Зеленського з реперського інкубатора місцевих мистців.

Люся Кава

Хуторянський треш арабського патріотизму про незламних україночок у стилі базарної карикатури.

Alekseev

Тужливий попс з інкубаторною графоманією на кшталт "кохання по жилах без спросу ходить" та побожним сюсюканням на хвості у гурту Kazka.

Чакір

Репер Чакір продовжує писати свої графоманські тексти, і навіть алюзії на Скрябіна не можуть витягнути його з цього болота. Карикатурка з канонами та іконами.

Макс Пташник & Tarabarova

Львівський гітарист Пташник з блаженним сталкерством усіх фолкерів на планеті Земля продовжує ходити чужими слідами і зі співачкою Тарабаровою.


фото: mind.ua

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.