Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуртожиток у Стрию

loda.gov.ua

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 16:11

У Стрию облаштували 175 додаткових місць для переселенців

гуртожиток у Стрию

Під житло для переселенців переобладнали гуртожиток училища № 8 в Стрию.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У гуртожитку "Вищого професійного училища № 8 м. Стрия", що знаходиться у центрі міста, завершили ремонт житлових кімнат для переселенців.

Загалом відремонтували недіючі 4 та 5 поверхи гуртожитку, а це 50 житлових кімнат та 175 додаткових місць для проживання внутрішніх переселенців. Зокрема, замінили інженерні мережі (водопостачання – водовідведення, електропостачання, систему опалення), вікна, двері, влаштували кухні, побутові кімнати, душові та санвузли.

Гуртожиток відремонтували за кошти обласного і місцевого бюджетів в межах програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів. Загальна вартість робіт 12,4 млн грн (обласний бюджет – 10,3 млн грн, місцевий – 2,1 млн грн).

Зазначимо, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Стрийському районі офіційно зареєструвались понад 34 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з яких приблизно 13 тисяч – в Стрийській ОТГ. Переважна більшість цих людей проживає у приватному секторі, частину забезпечили місцями тимчасового проживання у закладах соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, загалом з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 мільйони гривень.

Додамо, станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.