Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб А. Садового

Середа, 24 січня 2024, 16:27

Угодник Садовий очолив групу зі збереження Святоюрського комплексу у Львові

Андрій Садовий

Андрій Садовий створив робочу групу для збереження території Святоюрського комплексу у Львові.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №4 від 9 січня 2024 року.

Андрій Садовий підписав розпорядження, згідно з яким у місті створять робочу групу для розв'язання питання збереження території Святоюрського комплексу у Львові.

"З метою збереження сакральної перлини Львова – території Святоюрського комплексу та її інтегральної частини – Митрополичих садів утворити робочу групу для вирішення питання збереження території Святоюрського комплексу у Львові" – йдеться у розпорядженні.

Головою робочої групи Садовий призначив себе, а його заступником став Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування.

До складу ради також увійшли: директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, директорка департаменту економічного розвитку Інна Свистун, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Робоча група має підготувати пропозиції щодо концептуальних заходів для розв'язання питання збереження території Святоюрського комплексу.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Господарський суд скасував ухвалу Львівської міськради щодо передачі у комунальну власність земельної ділянки на площі Святого Юра, 5 у Львові, яку міськрада у 2022 році передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Через це у листопаді того ж року депутати міськради звернулись до президента з проханням передати церкві землі поблизу Собору Святого Юра, які суд постановив забрати з комунальної власності, а в грудні Архієпископ і Митрополит Львівський Ігор звернувся до Президента України, аби він вирішив цю ситуацію.

Додамо, у 2021 році Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ звинуватила Концерн РРТ у рейдерському захопленні Митрополичих садів у Львові й залученні для цього військової техніки. Натомість Концерн РРТ заявив про проведення планових навчань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.