Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

inpress.ua

Четвер, 11 лютого 2016, 13:40

Банк "Преміум" ліквідували за порушення закону

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ "Преміум".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 10 лютого, Нацбанк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ "Преміум" за порушення банківського законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Зазначимо, факти порушень були встановлені під час позапланової виїзної перевірки ПАТ КБ "Преміум" з питань фінансового моніторингу.

Як наголосили у Нацбанку, ліквідація цього банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, а Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виплатить у повному обсязі кошти 97% вкладників банку "Преміум".

Всього Фонд забезпечить виплати близько 150 млн грн.

Нагадаємо, ПАТ КБ "ТК Кредит" визнали банкрутом через непрозорість структури власності. Станом на 9 жовтня 2015 року невідомими залишаються власники 48 українських банків. Серед них: "Львів", "Кредит Дніпро", "Авант-банк".

Раніше Нацбанк ліквідував ПАТ "Банк Велес"ПАТ "Інтеграл-банк"АКБ "Капітал"ПАТ "Унікомбанк"ПАТ "Укркомунбанк"ПАТ "Укргазпромбанк"ПАТ "Східно-промисловий комерційний банк"ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит", ПАТ "Радикал-банк" та ПАТ АБ "Столичний", ПАТ "КБ "Надра"ПАТ "Енергобанк"банк "Стандарт"ПАТ "Омега-банк"ПАТ Банк "Контракт". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.