Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:51

Райони, територію яких повністю займають об'єднані громади, ліквідують

об'єднані громади

Якщо територія об’єднаної громади повністю співпадає з територією відповідного району, такий район ліквідують.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«У нас вже є три такі випадки. Ідеальне рішення, на нашу думку, таке – парламент, у зв’язку з тим, що в межах всієї територій району утворилася одна об’єднана громада, приймає рішення про ліквідацію такого району», –зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

За його словами, коли територія об’єднаної громади повністю співпадає з територією відповідного району, втрачається доцільність та підстави для функціонування районної ради.

«Об’єднані громади за статусом прирівняні до міст обласного значення, отже, як і міста обласного значення, вони не належать до компетенції району. Районна рада на цій території не має ні доходів, бо всі вони залишаються в бюджеті об’єднаної громади, ні повноважень. Отже й існування її стає недоцільним», – пояснив В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, рада об’єднаної громади сама визначатиме перелік сіл, в яких обиратиметься староста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.