Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Доступні ліки

Четвер, 27 вересня 2018, 14:16

Львівщина залишається на третьому місці за реалізацією програми "Доступні ліки"

Доступні ліки

За весь час дії програми рецепти отримали більше 530 тисяч мешканців області.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

З квітня 2017 року програмою "Доступні ліки" скористалися понад 6,6 мільйонів українців, які отримали ліки за понад 26,5 млн рецептів.

Найбільшою популярністю програма користується у Дніпропетровській області – близько 620 тисяч українців отримали рецепти на "Доступні ліки", у Харківській – понад 550 тисяч, у Львівській – понад 530 тисяч і у Києві – понад 420 тисяч пацієнтів.

У міністерстві зазначили, що цьогоріч попит на ліки за програмою "Доступні ліки" зріс на 30%, а від початку року пацієнти отримали ліки за 12,5 млн рецептів на понад 600 млн грн. Крім цього, станом на сьогодні ліки за цієї програмою можна отримати у 8003 аптеках.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Романа Ілика, сьогодні за програмою можна отримати 261 препарат, з них 59 – повністю безоплатно. 202 препарати українці можуть отримати в аптеці з незначною доплатою, яка, в середньому, становить близько 30% від вартості препарату.

Нагадаємо, нещодавно у програмі "Доступні ліки" збільшили на 59 одиниць препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Для того, аби взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою "Доступні ліки".

Цьогоріч на програму "Доступні ліки" для Львівщини передбачили 65,3 млн грн. Станом на квітень цього року Львівщина також була одним із лідерів реалізації програми "Доступні ліки" серед областей України.

Сама програма "Доступні ліки" діє в Україні з квітня 2017 року. Перелік препаратів у програмі востаннє оновляли у серпні, а потім у листопаді 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.