Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Четвер, 20 грудня 2018, 14:47

Вартість проїзду у маршрутках Львова можуть підняти без підвищення якості перевезення

львівські маршрутки

Львівські депутати провалили петиції про заборону підвищувати ціну на проїзд у громадському транспорті без покращення якості пеервезення та запровадження е-квитка.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали дві електронні петиції щодо підвищення тарифу на проїзд лише після запровадження е-квитка та недопущення підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті міста Львова без суттєвого покращення якості. "За" проголосували лише 12 та 16 депутатів відповідно.

Обидві петиції були зареєстровані на порталі е-петицій ще на початку листопада: 3 листопада Андрій Маринюк зареєстрував петицію"Підвищення тарифу на проїзд лише після запровадження е-квитка", а 14 листопада петицію "Щодо недопущення підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті міста Львова без суттєвого покращення якості" зареєстрував депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

Станом на 23 і 26 листопада цього року петиції набрали необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має їх прийняти або відхилити.

У тексті петиції щодо підвищення тарифу на проїзд лише після запровадження е-квитка вказано, що "в умовах повної відсутності контролю коштів, які перевізники отримують за перевезення, всі їх вимоги з підвищення вартості проїзду в громадському транспорті є недоречними. Пропоную накласти заборону на підняття тарифу у Львові до впровадження системи е-квитка. І лише після його впровадження здійснити аналіз перевезень, та переглянути тарифи.

Натомість у своїй петиції Ігор Телішевський зазначає, що різке підняття цін на проїзд у громадському транспорті є неприпустимим та безпідставним.

"Ініціюю петицію щодо недоцільності підняття вартості за проїзд пасажирів у міському громадському транспорті без обґрунтування тарифу перевезень, покращення якості та графіку обслуговування маршрутів, а також введення електронного квитка", – зазначив Ігор Телішевський.

Нагадаємо, у жовтні львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн. А наприкінці листопада міськрада заявила, що готова збільшити тариф на проїзд у громадському транспорті Львова лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів. Приватні перевізники погодилися на це рішення, за умови встановленні вартості проїзду у Львові у межах 7-8 грн.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.