Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТЕЦ

П'ятниця, 15 листопада 2019, 17:15

На вихідних у Новояворівську можуть запустити тепло

ТЕЦ

За словами голови ЛОДА у Новому Роздолі  через проблеми з комунікаціями мережі поки не готові до запуску через прориви.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про це голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявив під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо недопущення зриву опалювального сезону у містах Новояворівськ та Новий Розділ.

"Щодо Новояворівська: на сьогодні є підписаними трудові угоди із державною компанією НАК "Нафтогаз України", яка стабільно може виплачувати зарплату. Найближчим часом – це сьогодні-завтра, працівникам надійдуть кошти для погашення боргу із заробітної плати. Ще дві частини від суми – після запуску опалення. Після виплат першої суми, працівники будуть готові приступити до роботи і дати тепло. Це питання днів. Сподіваємось, тепло надійде у домівки мешканців Новояворівська вже у неділю. У Новому Роздолі  ситуація  є складнішою через проблеми з комунікаціями – мережі поки не готові до запуску через прориви"– наголосив Маркіян Мальський.

Нагадаємо, 13 листопада  з робочим візитом на Львівщину прибув Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, щоб вирішити питання з теплопостачанням у містах. Спільно з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським він оглянув роботу Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ та поспілкувався із робочими колективами підприємств.

Додамо, 18 жовтня Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною", а 25 жовтня через критичну ситуацію на Новороздільській ТЕЦ мер Нового Роздолу та його заступник подали у відставку. Крім цього міськрада Нового Роздолу відмовилася від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ.

Також депутати Львівської облради звернулися до уряду з проханням виділити кошти з держбюджету для врегулювання надзвичайної ситуації із стартом опалювального сезону у цих містах.

8 листопада, Львівська ОДА зверталася до поліції щодо охорони майна Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ й до АРМА щодо зміни управителя. Також у 11 листопада Маркіян Мальський повідомив, що ймовірно Новороздільську ТЕЦ запустять через 7-10 днів, а 12 листопада АРМА призначила Нафтогаз тепло новим управителем Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.