Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Понеділок, 18 травня 2020, 14:17

Зеленський пропонує дозволити запускати громадський транспорт

львівські маршрутки

Уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу послаблення карантину.  

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Президент України Володимир Зеленський пропонує дозволити місцевій владі запускати громадський транспорт в рамках ослаблення карантину. За його словами, це можливо там, де місцева влада може забезпечити безпеку.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу послаблення карантину.

"Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість дотримання безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне – пам’ятати про безпеку" – зазначив Володимир Зеленський.

Максим Степанов наголосив, що наразі ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. Зокрема, проводиться мало тестувань. Однак становище там можна змінити впродовж тижня, зауважив він.

Нагадаємо, у Львові міський транспорт продовжує курсувати в режимі спецперевезень, однак 6 травня Кабмін планував пом'якшити обмеження щодо пасажирських перевезень у громадському транспорті.    

Зазначимо, 6 квітня громадський транспорт Львова перейшов в режим спецперевезень. В громадському транспорті дозволили перевозити лише працівників служб, які забезпечують життєдіяльність міста, за наявності посвідчення.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті. Також у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень. Пізніше уряд дозволив заповнювати 50% місць для сидіння в громадському транспорті.

З 13 травня у Львові дозволили відкрити перукарні, салони краси та приватні стоматології, а з 18 травня у Львові дозволили відновити роботу магазинам одягу, білизни та взуття, які розташовані у ТРЦ та поліклінік.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.