Львівщина не відповідає лише одному із показників МОЗ щодо Covid-19

П'ятниця, 26 червня 2020, 12:29

Міністерство охорони здоров'я додало новий показник для початку пом'якшення карантинних заходів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Станом на сьогодні Львівська, Київська, Закарпатська, Рівненська, Волинська, Чернівецька, Хмельницька, Одеська, Донецька й Луганська області та Київ не готові до послаблення карантину.

Ситуація з коронавірусом тут не відповідає критеріям для початку етапу пом'якшення карантинних заходів. Відтепер Міністерство охорони здоров'я аналізує чотири показники: завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, процент виявлення інфікованих, динаміка.

Зокрема, Львівська область не відповідає критерію, пов'язаному з кількістю нових випадків Covid-19 за останні 7 днів на 100 000 населення. Частка позитивних тестів не має сягати вище 11%, однак цей показник становить 17,40%.

А охоплення тестуванням на Львівщині становить 91,34% (більше 24 тестів на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок у медичних закладах області становить 38,73%.

 

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 30 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом, однак дозволила пасажирські перевезення. Відтак, з 26 червня Укрзалізниця відновлює залізничне сполучення зі Львовом, курсуватимуть пасажирські поїзди.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю. А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Мітки: COVID-19, експрес-тести на коронавірус, карантин, коронавірус, медичні заклади львова, Міністерство охорони здоров'я, новини львова