Більше 75% абітурієнтів з Львівщини взяли участь у ЗНО з української мови і літератури

Середа, 1 липня 2020, 14:58

Загалом 275 тисяч осіб склали тест з української мови і літератури.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Вчора, 30 червня, у рамках основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбулося тестування з української мови і літератури. Участь у тестуванні взяли 275 081 особа, що становить 74,44% від загальної кількості зареєстрованих.

Щодо Львівщини, то 75,05% склали тест з математики.

Також, за даними УЦОЯО, 143 учасники ЗНО не були допущені до пунктів тестування, з них 52 – через виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Дотримання процедури тестування контролювали 127 громадських спостерігачів.

Для учасників, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (враховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, раніше в Україні оголосили дату основної сесії ЗНО-2020, яка пройде з 25 червня по 17 липня. ЗНО стартує 25 червня тестуванням з математики і завершиться 17 липня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури – 30 червня, з фізики – 2 липня, з іспанської, німецької, французької мов – 6 липня, з англійської мови – 7 липня, з історії України – 9 липня, з біології – 13 липня, з географії – 15 липня.

Мітки: ЗНО, ЗНО-2020, новини львова, УЦОЯО